voor jouw interieurwensen

www.studiomulino.nl

Mecklenburglaan 39
Bussum
1404 BG
06-48466887
info@studiomulino.nl

Stockholm Furniture & Light Fair

12-02-2018 21:55

Het bezoeken van beurzen is een goede inspiratiebron voor mijn werk. Na veel binnenlandse beurzen, vorig jaar Interio in Gent, een aantal keer Maison et Objet in Parijs en 1 keer de beurs in Milaan te hebben bezocht werd het tijd voor iets nieuws: inspiratie uit Zweden.

Samen met 13 andere Topontwerpers van Woninginrichting-aanhuis stapte ik donderdag 8 februari in een KLM vliegtuig naar Arlanda Airport voor een 3 daags bezoek aan Stockholm. We hadden 2 doelen: de beurs bezoeken en de stad verkennen.

Op dag 1 en 3 hebben we de bezienswaardigheden in de stad bekeken en een aantal typisch Scandinavische Interieurwinkels bezocht. We wisten al van te voren dat met 14 vrouwen door een stad lopen best lastig zou worden. Als vanzelf vormden zich groepjes en tijdens het eten waren we weer samen. Moet je je voorstellen dat je met 14 creatieve, kletsende vrouwen aan tafel zit. Dat zorgt voor gezellige gesprekken, heel veel gelach en een uitwisseling van ideeen. 

De stad is gebouwd op eilanden en je loopt via bruggen van het ene deel naar het andere. In het water dreven veel ijsplaten. Uiteraard hebben we geslenterd door de kleine straatjes in Gamla Stan (oude stad), hebben we het stadhuis gezien en het koninklijk paleis. Helaas was de oude Ostermalm's Market Hall dicht in verband met een grote verbouwing, maar de tijdelijke hal was een goed alternatief. Door het vele houtgebruik en de goede akoestiek voelde het niet als een noodgebouw.

Stockholm is prima per voet te verkennen en dat hebben we dan ook gedaan. Soms door de sneeuw en heerlijk in de frisse buitenlucht. 

 

                                                                                                                                                                                                                      Volgende week meer informatie over de beurs