voor jouw interieurwensen

www.studiomulino.nl

Mecklenburglaan 39
Bussum
1404 BG
06-48466887
info@studiomulino.nl

ontzorgd verhuizen - een verhaal uit de praktijk

06-12-2018 10:19

     

Al een aantal jaren kwam ik bij een oude dame (93-met een goede geestelijke gezondheid) over de vloer als professioneel mantelzorger. Zij kwam niet meer buiten en ik regelde veel voor haar. Ik zorgde dat ze voedzame maaltijden kreeg, de juiste lichamelijke verzorging, regelde haar administratie, de boodschappen, de tuinman, de huisarts en nog veel meer. Daarnaast was ik een luisterend oor. Haar enige zoon nam en had weinig tijd voor zijn moeder, dus ik fungeerde in dit geval als de “ideale dochter” die ze niet had, weliswaar betaald.

 

Op een gegeven moment kwam ze door een infectie aan haar been in het ziekenhuis terecht en moest ze haar grootste en laatste wens -in haar o zo fijne huis sterven – opgeven. Ze verhuisde naar een verzorgingstehuis en het werd duidelijk dat ze nooit meer naar haar eigen (t)huis zou terugkeren.

 

Als interieuradviseur heb ik geprobeerd om haar witte, nieuwe woonomgeving (lees kamer) als haar nieuwe (t)huis in te richten. Op haar bed kwam haar lievelingsdeken, een kastje van thuis stond al snel in de kamer, de vensterbank werd gevuld met beeldjes en bakjes van thuis en een aantal schilderijen vond een plekje aan de muur. Ze was tevreden.

 

Tegelijkertijd werd het verkooptraject van haar woning in gang gezet. Ze had in een levenstestament vastgelegd  dat haar zoon de verkoop op zich zou nemen. Als vastgoedstylist was dit een interessant object, omdat deze mevrouw er al 50 jaar woonde en heel veel om zich heen had verzameld en weinig onderhoud had gepleegd.

 

Ik heb haar zoon met twee makelaars in contact gebracht en uiteindelijk heeft hij gekozen voor degene waar hij het beste gevoel bij had. We hebben samen het verkooptraject bepaald en dat ben ik gaan regelen

  • Als eerste is er een veilinghuis geweest om de waardevolle meubelen, schilderijen, sieraden, serviezen etc te taxeren en vervolgens op te halen.
  • Daarna heb ik bepaald wat er zeker in de woning moest blijven om de woning optimaal te presenteren (groene en rode stickers)
  • Vervolgens zijn er 2 containers en vrienden van de zoon geregeld om alles met een rode sticker uit de woning te halen
  • Ook de tuinman heb ik ingezet om de tuin enigszins toonbaar te maken.
  • Toen kwam het moment om de overgebleven meubels te verplaatsen en wat accessoires toe te voegen, zodat de woning de juiste sfeer uitstraalde
  • Na de verkoop heeft een woningontruimer de woning helemaal leeggehaald en krijgt de oude piano na een lange reis een standplaats in een school of kerk in Kenia om kinderen te leren piano spelen.

 

Met  de foto’s en de verkooptekst, werd de woning op Funda gepresenteerd en waren er al snel veel kijkers. Na 20 bezichtigingen binnen een week, is de woning op basis van inschrijving boven de vraagprijs verkocht. Dat gaf een goed gevoel.

 

De oude dame heeft de uiteindelijke verkoop niet meer meegemaakt en is halverweg het verkooptraject rustig overleden.