voor jouw interieurwensen

www.studiomulino.nl

Mecklenburglaan 39
Bussum
1404 BG
06-48466887
info@studiomulino.nl

Maison & Objet 2017

04-02-2017 00:00

In deze nieuwsbrief neem ik jullie mee naar Maison & Objet in Parijs; een beurs voor interieurliefhebbers, interieuradviseurs en inkopers. Als je alle 8 hallen wilt bezoeken heb je aan 1 dag niet genoeg. Door je van te voren te informeren kun je besluiten een aantal hallen over te slaan. Samen met Lettie Mackay heb ik weer veel inspiratie opgedaan.

Naast het beursgebouw is het ook aan te raden om een bezoek te brengen aan de stad. Want ook in de stad presenteren zich producenten van vnl stoffen, verf en behang. Dit concentreert zich rondom de oost- en westoever van de Seine. De leveranciers hebben veelal  popup presentaties in kleine winkelpanden.

Het thema van de beurs is dit jaar Silence. De mens heeft behoefte aan rust en wil zich terug kunnen trekken uit de drukke wereld om hem heen. Dit kun je ervaren in een klein afgesloten stukje van de beurs. Via een ingang met veel geluid, kom je in een rustgevende ruimte met veel vilt (Hollandfelt) zachte stoffen en rustige kleuren.

 een cocon van rust

verlichting                                                                                                                                                                                               Er was keuze genoeg uit allerlei vormen van verlichting; van bling bling tot simpele snoeren, van hanglamp tot prachtige wandlamp Opvallend vaak kwam de bulb lamp voorbij.  

Ook leuk waren de 2d lampen, die eruit zagen als 3d

Kijk in de fotogalerij naar nog meer voorbeelden van lampen

kleurenpalet

overall zijn het nog steeds de rustige kleuren (pastel, naturel) die overheersen, al waren er soms mooie presentaties met andere kleuren. Niet alleen op de beurs, maar ook in de stad.

                         

buiten

Op de beurs waren ook items voor buiten. Zoals verlichting, tapijten, hangstoelen en tuinslangen. Binnen zijn planten ook niet meer weg te denken en dat zag je ook terugkomen op de beurs (zie fotogalerij)

                            

 

Bijzondere vormen en objecten

Het leukste van een beurs vind ik het spotten van aparte meubelen of accessoires.

                                    

Zoals je ziet blijft de interieurwereld vernieuwen en is het voor de inspiratie, nieuwe inzichten en bijblijven altijd goed om (internationale) beurzen te bezoeken. En uiteraard is en blijft Parijs een heerlijke stad om te verblijven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerij: Maison & Objet 2017