voor jouw interieurwensen

www.studiomulino.nl

Mecklenburglaan 39
Bussum
1404 BG
06-48466887
info@studiomulino.nl

Dutch Design Week Eindhoven

01-11-2016 22:11

Vorige week vond de 15e editie plaats van de Dutch Design Week in Eindhoven. Ik bezoek dit inspiratiebolwerk pas sinds 2 jaar en vind het achteraf jammer dat ik de jaren ervoor niet de moeite heb genomen om naar Eindhoven te gaan.

Om alle Area's te bekijken heb je meer dan 1 dag nodig. Helaas had ik in verband met mijn werkzaamheden maar 1 dag en heb ik me beperkt tot de Strijp Area. Uiteraard heb ik me voorgenomen om DDW 2017 alvast in mijn agenda te zetten, zodat ik volgend jaar alles kan zien en ervaren.

Als interieuradviseur heb ik me wel beperkt tot designers/bedrijven die enigzins met interieur en wonen te maken hadden. De bijzondere fietsen, de Volvo, de tillift etc heb ik links laten liggen. De rode draad was wel recycling en bewustwording hoe (gebruiks) artikelen van klein tot groot ooit zijn bedacht en worden gemaakt. Ik heb leuke gesprekken gevoerd met bedenkers van de nieuwe produkten. Ik noem er 2:

- The Wastebased Collection: stenen uit gesloopte panden worden vermalen, met water vermengd, in een mal gegoten, gebakken en voila: je hebt een unieke lichtarmatuur of tafel

- Bottle-up: voor de glazen op het eiland Zanzibar een tweede leven. De scherven hiervan worden veelal op kleur vermengd met (gekleurd) cement. Dit wordt geschuurd en het et resultaat is een Trending Terrazzo.

Wat ook opviel waren de mogelijkheden voor alternatieve huisvesting; a home away from home. De 6 winnaars van een ontwerpprijsvraag presenteerden hier hun prototype: bijvoorbeeld Noveflex (wooneenheden die kant en klaar in een leegstaand gebouw geplaatst kunnen worden) en de Re-settle (opgebouwd uit piepschuim onderdelen = goed isolerend)

Ook de diverse mogelijkheden voor groen in jouw woning waren te zien (Pikaplant: een plant in een vaccuum pot) en andere natuurlijke materialen (kleden, dekens en kussens van wol ; wolwaeren/studio Ro-Smit)

Als laatste de mooie verlichting die werd gepresenteerd: ronde vormen, maar ook volgens de nieuwe trend : Hexagon (6 hoekig). Tevens was er een lamp van Murano glas met daarin kleine fotoluminicerende deeltjes (glow in the dark) verwerkt. Deze lamp geeft 's avonds een prachtig licht. Ook vielen de lampen van Krown Design op; gemaakt van paddestoelen

Al met al een inspirerende dag

Fotogalerij: Dutch Design Week Eindhoven